registracija domene / spletno gostovanje / DOMENAR.net

registracija domene | spletno gostovanje | že 23 let

registracija domene / spletno gostovanje / DOMENAR.net

Kaj je domena?
Vrhnja internetna domena (angleško Top Level Domain, kratica TLD) je del sistema domen v internetu, po katerem DNS strežniki dodeljujejo imena IP naslovom. Ime računalnikov je v tem omrežju sestavljeno iz domene in končnice, največkrat je pred vsem skupaj www. Posamezne države uporabljajo kot vrhnjo internetno domeno dvočrkovno kodo, določeno s standardom ISO 3166 (na primer Slovenija .si).

Kako registriram domeno?
V obrazec na naši spletni strani vpišete željeno domeno ter v naslednjih korakih izpolnite zahtevane podatke. Po potrditvi registracije domene boste v vaš e-poštni predal v kratkem prejeli predračun, v primeru plačila s plačilnim sredstvom PayPal pa lahko nakazilo izvedete takoj. Registracija domene bo izvedena po prejemu nakazila, o tem pa boste obveščeni tudi po e-pošti.

Je domena registrirana takoj, ko potrdim registracijo?
Ne. Domena je registrirana najkasneje naslednji delovni dan po prejemu nakazila - običajno pa še isti dan. Potrdilo o izvedenem nakazilu lahko pošljete tudi na naš e-poštni naslov.

Uspešno sem registriral domeno, kaj sedaj?
Čestitamo! Ob registraciji domene lahko izkoristite tudi 3 mesece brezplačnega spletnega gostovanja na naših strežnikih. Na voljo imate 1 GB spletnega prostora ter PHP 5.x, MySQL, FTP dostop, antiVIRUS in antiSPAM zaščito, dnevne, tedenske ter mesečne varnostne kopije podatkov, lastno administracijo spletnega prostora (cPanel), brezplačno statistiko obiska in kar 312 prednameščenih skript. Svojo domeno lahko začnete uporabljati takoj! Brezplačno spletno gostovanje na naših strežnikih je povsem neobvezujoče - če želite še naprej gostovati pri nas, lahko zakupite spletno gostovanje na naših strežnikih ali pa zamenjate DNS zapise za domeno.

Izkoristil bom 3-mesečno brezplačno spletno gostovanje na vaših strežnikih. Kakšni so pravilni DNS zapisi?
Prvi DNS: ns3.domenar.net
Drugi DNS: ns4.domenar.net

Kaj je FTP?
Protokol FTP (File Transfer Protocol) je protokol za prenos datotek in je namenjen izmenjavi datotek med računalniki. Datoteke lahko prenašate v obe smeri - torej k sebi (download) ali od sebe (upload).

Kaj pomeni, da je domena "v karanteni"?
Domena je v karanteni, če ni bila pravočasno podaljšana ali pa je nosilec domene potrdil, da jo želi izbrisati. Domena v karanteni ne deluje, ni pa še na voljo za novo registracijo s strani drugih upravičencev.

uporabniški vmesnik

pogosta vprašanja

Želite več informacij? Izpolnite naslednji obrazec:

Paketi spletnih gostovanj

Vsi paketi spletnih gostovanj na naših strežnikih vsebujejo: PHP 5.x, MySQL, FTP dostop, antiVIRUS in antiSPAM zaščito, dnevne, tedenske ter mesečne varnostne kopije podatkov, lastno administracijo spletnega prostora (cPanel), brezplačno statistiko obiska in kar 312 prednameščenih skript.

Brezplačno spletno gostovanje

Ob registraciji domene lahko izkoristite 3 mesece brezplačnega spletnega gostovanja na naših strežnikih. Svojo domeno lahko začnete uporabljati praktično takoj!

o družbi

INSiDE d.o.o.
Raičeva ulica 97
1000 Ljubljana
Slovenija (EU)

T: 080 3563

ponedeljek - petek
08:00 - 18:00

T: 01 5186 300
F: 01 5186 301

Pridruži se nam na družbenih omrežjih Facebook, Google+ in Linkedin.

E: info@domenar.net

Za več informacij o družbi kliknite sem

uporabniški vmesnik