registracija domene / spletno gostovanje / DOMENAR.net

registracija domene | spletno gostovanje | že 24 let

registracija domene / spletno gostovanje / DOMENAR.net

Ali potrebujete strežnik?

Strežniki in strežniški sistemi so jedro vsakega informacijskega sistema. Vsak strežnik in strežniški sistem obravnavamo kot unikatno rešitev, ki ustreza specifičnim potrebam odjemalca. Po skrbni izbiri ustreznega sistema glede na individualne potrebe podjetij strežnike tudi namestimo in konfiguriramo (skladno z željami). Ob postavitvi strežniških sistemov pa poskrbimo tudi za postavitev varnostne politike za upravljanje področja, ki ga pokriva strežniška rešitev.

Strežnik je veliko več kot le izredno zmogljiv namizni sistem, zato ga ta ne more nadomestiti. Namizni računalniki so prilagojeni za uporabo z uporabniku prijaznim operacijskim sistemom in namiznimi aplikacijami ter omogočajo lažje izvajanje "namiznih" opravil. Tudi če ima namizni računalnik enako hiter procesor, enak pomnilnik in enako velik trdi disk kot strežnik, nista enaka, saj so tehnologije, na katerih temeljita, razvite za različne vrste uporabe.

Vašemu podjetju pripravimo in postavimo tak strežnik, ki vam bo zagotavljal mirno delo na vaših poslovnih in tudi tehničnih aplikacijah. Naši strokovnjaki imajo znanje in izkušnje v okoljih Linux in Microsoft Windows ter vam informacijske sisteme prilagodijo tako, da vam zagotavljajo najustreznejše delovanje.

Kljub tehnologiji in prednostim, ki jih strežniki nudijo, nakup ni upravičen, če nima pozitivnega vpliva na vaše poslovanje, ne olajša izvajanja vaših poslovnih procesov ali vam ne poenostavi življenja na kakšen drug način. Čeprav ni preprostega preizkusa, s katerim bi ugotovili, ali strežnik potrebujete, pa se lahko ravnate po nekaterih splošnih smernicah.

Če v vaši pisarni delajo trije ali štirje zaposleni, ki si izmenjujejo datoteke preko omreženih računalnikov, iščejo po spletnih straneh ali uporabljajo elektronsko pošto, strežnika morda sploh ne potrebujete. Ko pa imate pet ali več zaposlenih, ki sodelujejo prek omrežja, lahko strežnik zagotovi osrednjo lokacijo za pomembne datoteke, skupne aplikacije in druge vire, ki jih redno uporabljate, kot so projektni dokumenti ali celo galerija slik.

Poleg tega boste strežnik potrebovali, če boste želeli namestiti katerega koli od naslednjih sistemov ali aplikacij:

  • datotečni in tiskalniški strežnik
  • sporočilni sistem Microsoft Exchange ali drug e-poštni strežnik
  • požarno pregrado ali drug varnostni sistem
  • spletno stran ali intranet podjetja
  • podatkovno zbirko
  • poslovno-informacijski sistem ali rešitev za upravljanje odnosov s strankami
  • rešitev za e-poslovanje

Zgoraj našteto pa predstavlja le vrh ledene gore. Na splošno boste strežnik potrebovali, če želite računalniški sistem za obdelavo, izmenjavo ali drugačno upravljanje podatkov.

strežniki

upravljanje s strežniki

Želite več informacij? Izpolnite naslednji obrazec:

Upravljanje s podatki

Strežnik je strežniška programska oprema (strežniški operacijski sistem oz. strežniški program), ki zagotavlja dostop do storitev drugim računalniškim programom na istem ali drugem računalniku. Strežnik je v strežnik/odjemalec računalniškem omrežju enojen specializiran računalnik (strežniška oprema), ki služi shranjevanju in upravljanju s podatki in drugimi viri iz ene centralizirane lokacije. Strežnik ima nameščeno strežniško programsko opremo, ki je izdelana za izvajanje točno določenih nalog in storitev - kot je strežba zahtevanih podatkov, upravljanje tiskalnikov, gostovanje internetne povezave in strežbo ostalih informacijskih storitev v računalniškem omrežju.

o družbi

INSiDE d.o.o.
Raičeva ulica 97
1000 Ljubljana
Slovenija (EU)

T: 080 3563

ponedeljek - petek
08:00 - 18:00

T: 01 5186 300
F: 01 5186 301

Pridruži se nam na družbenih omrežjih Facebook, Google+ in Linkedin.

E: info@domenar.net

Za več informacij o družbi kliknite sem

uporabniški vmesnik